sreda, 29. januar 2014

Kapljični namakalni sistem za zdravo rast vrtnin

Namakanje vrtnin je najpomembnejši dejavnik za njihovo uspešno rast, zato je treba skrbno izbrati namakalni sistem, ki je za vaš vrt najboljši.

Razni namakalni sistemi


Namakalni sistem
Sistemov za namakanje vrtnin je več, toda treba je izbrati pravega za naše potrebe. Strokovnjaki iz našega kolektiva so vam na voljo za svetovanje in pripravo namakalne naprave, ki bo odgovarjala vašim individualnim željam in potrebam. Poznamo tri glavne sisteme za namakanje: kapljični namakalni sistem, namakanje z meglilnikom in namakanje s pršenjem. Ker je pri pridelovanju rastlin čas zelo pomemben faktor, ki ga je treba nadzirati, vsebujejo naši namakalni sistemi tudi kontrolerje. Po želji vam lahko namakalno napravo nadgradimo tako, da lahko rastlinam skupaj z vodo dovajate tudi potrebna gnojila. S pomočjo krmilnika boste lahko določali količino snovi, ki jih potrebuje vsak rastlinjak posebej.

Kapljični namakalni sistem za kontrolirano namakanje


Kapljični namakalni sistem je metoda dostavljanja vode k rastlini, ki zagotavlja veliko natančnost in varčnost. Na voljo je v dveh variantah: izbirate lahko med kapljičnim namakanjem na cev ali pa na kapljalnik. Med vsemi sistemi za zalivanje rastlin je kapljični namakalni sistem najbolj učinkovit, saj omogoča, da cev za namakanje oziroma kapljalnik pripeljemo prav do korenin rastline. Pri takšnem namakanju so tla zalita nežno in enakomerno; z nastavitvijo časovnega kontrolerja pa lahko poskrbite, da se zalivanje ustavi ob določeni uri in s tem oskrbite rastlino z ravno pravšnjo količino vode. Direktna dostava vode h korenini rastline preprečuje izhlapevanje, pronicanje in odtekanje vode, zaradi česar je kapljični namakalni sistem posebej varčen. Kapljično namakanje lahko uporabite za zalivanje cvetličnih in zelenjavnih gred, rastlinjakov, žive meje, grmovja in lončnic. Primerno je torej za zalivanje vseh vrst rastlin.

Namakanje vrtnin s pršenjem


Pogosto uporabljen namakalni sistem je tudi namakanje s pršenjem. Sestavni deli tega sistema so rezervoar za vodo, črpalka, ki je odgovorna za pritisk, zalivalne cevi in cev za namakanje s šobo. Po želji lahko napravi dodate še samohodni zalivalec ali fiksni zalivalec. Tovrstno namakanje potrebuje več vode. Ponavadi se uporablja za večje površine, medtem ko je kapljični namakalni sistem primernejši za zalivanje samostojnih rastlin ali manjših območij, kjer so rastline posajene druga ob drugi.

Preverite našo ponudbo sistemov za namakanje vrtnin in si priskrbite moderno tehnološko napravo, ob kateri bo vaš rastlinjak uspeval brez posebnega truda!