Koncentrat Mineral: presajanje rož in presajanje rastlin
Za presajanje rož potrebujete izbrano zemljo ter ustrezne lonce ali primerno lego na vrtu. Rastline se presaja v mesecu marcu, ko še počivajo. Ob vsakem presajanju rastlin priporočamo koncentrat za krepitev Mineral, ki dokazano zvišuje naravno odpornost in pospeši rast, brez škode za okolje.
Kdaj je pravi čas za presajanje vrtnic?
Za presajanje vrtnic ne veljajo tipična pravila za presajanje rastlin. Tu je pomemben letni čas. Presajanje vrtnic se opravi v dobi mirovanja, torej pozimi, najbolje pa ga prenašajo vrtnice v starosti do štirih let. Vrtnice izkopljemo z večjo grudo zemlje in jih preselimo na novo lokacijo. Prst za presajanje vrtnic moramo razrahljati, za presajanje vrtnic izberemo lego, kjer je dnevno vsaj 6 ur sonca. Za krepitev in zvišanje odpornosti vrtnic po presaditvi uporabite sredstvo Mineral: Rumeni Mineral zagotavlja odpornost proti okoljskim stresom in boleznim, Mineral Rdeči forte pa krepi odpornost vrtnic na škodljivce. Uporabite obe škropivi, vendar ne naenkrat. Med enim in drugim škropljenjem naj bo vsaj dva dni premora.
Osnovna znanja za presajanje rastlin: presajanje sivke in presajanje paradižnika
Presajanje sivke je dokaj zahtevno, saj izvira iz Sredozemlja, zato so celinske zime lahko škodljive. Slednje vpliva na izbiro sadik: izberite sadike iz domačih vrtnarij, najbolj odporna je ozkolistna sivka. Najboljše rastišče so revna, peščena tla na zelo sončni legi. Zemlja bo pomešana z drobnim kamenjem in peskom. Sivke ne gnojite preveč, saj v mokrih tleh in težki zemlji hitro propade. Za dobro rast pa tudi Sivka potrebuje hranila, katerih revna zemlja ne zagotavlja, zato uporabite hranilo Mineral!
Presajanje paradižnika poteka do konca maja. Sadike presadite do prvih listov. Zemlja naj bo kakovostna, svetlobe dovolj, stebla presadite ob oporo, da se pod težo plodov ne zlomijo. Zalivajte jih samo dva tedna, kasneje redko, saj ne potrebujejo veliko vode. Privoščite jim naravno hranilo Mineral in rastline bodo zrasle zdrave, močne, plodovi bodo čvrsti, intenzivnih barv in odličnega okusa.
Ni komentarjev:
Objavite komentar